Hasselt, 2 november 2022

CLUB ZILVEREN PASSER
Groep 14
Lieve ZP-vriendinnen.


Op donderdag 17 november richten we onze pijlen op Wallonië.

Vertrek naar Mons aan de Kinepolis om 08.15 u

VM: bezoek Maison Losseau in Mons. Een privéhuis dat dateert uit de 18de eeuw. Begin 20ste eeuw werd het op verzoek van Léon Losseau door Paul Saintenoy (architect van het MIM in Brussel en het oud Provinciehuis in Hasselt) gerenoveerd in art-nouveau stijl. Het Herenhuis staat op de lijst van het Uitzonderlijk Erfgoed van Wallonië.

Lunch om 13.00 u

NM: 15.30 u: bezoek aan de tentoonstelling in het BAM: Joàn MIRO, de essentie van voorbije en aanwezige dingen. Het is sinds 1956 geleden dat er in ons land een grote museumtentoonstelling was van Miro.
André Breton, grondlegger van het surrealisme, noemde Miro de grootste surrealist van allemaal. De TT omspant zijn hele carrière, van een vroeg landschap uit 1908 tot zijn laatste werken. De primitieve kunst had levenslang invloed op Miro. Naïef op het eerste gezicht, maar hij liet zich ook graag inspireren door fresco's, de Oude Meesters, de kunst van de Nederlandse Gouden Eeuw, Japanse kunst en kalligrafie.

Vertrek naar Hasselt voorzien rond 17.00 u.

Prijs: 75 euro te betalen vóór 10 november op het nummer BE33 4532 5311 7146

Let wel: we hebben slechts 25 tickets. We hebben ze op voorhand moeten betalen en ze zijn niet inwisselbaar. De volgorde van betaling geldt als inschrijving.

Lieve groetjes.

Monique en Katrien.


Volgende activiteit : voordracht op 15 december te Hasselt over de vrouw in de kunst.


Om in te schrijven klik hier: online antwoordformulier

Hier kun je zien wie reeds ingeschreven is voor deze activiteit: inschrijvingen